Schoonheid is jezelf zijn

Persoonlijk hou ik niet zo van lezen. Of nou ja, een spannend boek of een leuk tijdschrift dat gaat nog wel, maar wanneer het boek me niet helemaal aanspreekt heb ik het geduld gewoon niet om er rustig voor te gaan zitten en het boek te lezen. Vandaag toch een post over een boek dat verkrijgbaar zal zijn vanaf 27 mei dit jaar. Waarom? Persoonlijk ben ik er erg voor dat iedereen zichzelf moet kunnen en durven zijn. Wees trots op wie jij bent en wanneer iemand jou niet mag om wie jij bent, nou ja dan niet… Simpel genoeg. Natuurlijk denkt lang niet iedereen hier zo over. Onzekerheid over iemands uiterlijk speelt hierbij vaak een grote rol. Het boek waar vandaag over schrijf gaat hier over. De titel zegt het namelijk al ‘Schoonheid is jezelf zijn‘. Een standpunt waar ik 100% achter sta. Het boek is geschreven door Anouk Dijkstra. Een boek waarin verschillende vrouwen vertellen over schoonheid en het schoonheidsideaal.

Schoonheid is jezelf zijn / Anouk Dijkstra

Helaas zijn veel vrouwen niet tevreden met hun uiterlijk. Dit beeld wordt vaak gecreëerd door een schoonheidsideaal. Laatst schreef ik al een post over alles wat mogelijk is met Photoshop. Veel (waarschijnlijk alle) foto’s van modellen en beroemdheden die we zien in tijdschriften en op internet zijn gephotoshopt. Daarom de vraag, wat is echte schoonheid nou eigenlijk?

Schoonheid is jezelf zijn‘ is een boek met daarin 75 gefotografeerde vrouwen van alle leeftijden. Zij vertellen hier openhartig over hun persoonlijke kijk op schoonheid en hun weg naar zelfacceptatie. Bestaat er nou eigenlijk wel een schoonheidsideaal? En in hoeverre wordt de vrouw daardoor beïnvloed? Een van de vrouwen uit het boek is namelijk een topmodel, maar in tegenstelling tot de meeste vrouwen verwachten verteld zij dat schoonheid lang niet altijd gelukkiger maakt. Behalve modellen komen er ook vrouwen met zware brandworden en lichamelijke beperkingen (door ziekte of aangeboren) aan het woord. Zij zijn namelijk gewoon tevreden met hoe zij er uitzien. Gehandicapte vrouwen, vrouwen met amputaties, corpulente vrouwen, vrouwen met het Downsyndroom en vrouwen waarbij alles perfect in het leven lijkt te zijn. Allemaal geven zij hun mening over schoonheid met allemaal één overeenkomende boodschap; schoonheid is pas echt schoonheid als je accepteert wie je werkelijk bent.

Anouk Dijkstra (1981) had zelf ook jarenlang moeite zichzelf te accepteren. Zij is de bedenker van Happy Beautiful You waarmee ze stimuleert mensen te kijken naar kracht, schoonheid en kwaliteiten van zichzelf en hun omgeving. Het project Happy Beautiful You zet zich belangeloos in om schoonheid bij iedereen te laten zien. Het maakt niet uit van welke afkomst je bent, welke leeftijd je hebt, of dat je een ziekte hebt of misschien een lichamelijke of geestelijke beperking. Zelfacceptatie en een positieve beeldvorming rondom schoonheid en de kwaliteiten van mensen is waar Anouk Dijkstra voor gaat.

Lijk het jou nou een leuk boek om te lezen? Kijk dan voor meer informatie op www.happybeautifulyou.nl. Het boek Schoonheid is jezelf zijn is o.a. verkrijgbaar via www.bol.com, www.dreambookspublishers.nl en www.happybeautifulyou.nl voor €24,95.

Lijkt dit jou een leuk en inspirerend boek? Durf jij jezelf te zijn?

 

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Beauty

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s