Loofah Handschoen

Sinds kort mag ik duurzame producten uitproberen voor My Style. My Style bestaat uit een groep jonge en enthousiaste bloggers die producten en evenementen reviewen die bijdragen aan een duurzame levensstijl. Voor About Beauty and Fashion zal dit voornamelijk gaan over duurzame fashion en beauty. Vandaag review ik het eerste product. Een Loofah spons is 100% natuurlijk. Het materiaal is 100% afbreekbaar, en doordat het van een plant komt is het een hernieuwbare bron waar de spons van gemaakt wordt. Ook kun je de spons voor een lange tijd gebruiken waardoor je minder scrub nodig hebt. Al deze punten samen maken Loofah duurzaam.

266px-Luffa_aegyptica

Loofah_Featured-300x180Sponskomkommer

Een Loofah spons of ook wel Luffa spons wordt gemaakt van de sponskomkommer. Van buiten lijkt de sponskomkommer behoorlijk op de komkommer die wij kennen, alleen dan groter. De binnenkant van de sponskomkommer is wel heel anders dan die van de komkommer die wij eten. De vrucht bestaat namelijk uit vezelig netweefsel. Door het vruchtvlees en de zaden te verwijderen blijft het netweefsel over. Van dit netweefsel wordt de Loofah spons gemaakt. De vrucht wordt behalve voor sponsen ook voor filters en inlegzolen gebruikt. Een multifunctionele vrucht dus!

01cef428e3c97be95933251c5e0c102e9ad4fb73beEen Loofah spons biedt een prima manier om je huid te reinigen en verzorgen op een natuurlijke manier. De spons masseert en peelt de huid zonder enige moeite. Hij is geschikt voor je hele lichaam. Door de spons onder de douch te gebruiken worden poriën geopend en kan de uitwisseling van afvalstoffen en zuurstof optimaal plaatsvinden. Door het herstel van de huidcellen wordt de huid steviger en voorkom of verminder je cellulitis. Loofah zorgt dus voor een frisse en strakke huid. Ik ben benieuwd!

016dcc159f71d605e99b7f1a94e55c36fa11a06913De Loofah handschoen die ik kocht bij de Beauty Drogist heeft twee verschillende zijdes. De ene kant bestaat uit de Loofah en de andere kant heeft een wat zachtere structuur. De Loofah zijde voelt stevig aan. Prima om je huid mee te scrubben. Je kunt de Loofah handschoen of spons zowel droog als nat gebruiken. Ik adviseer om hem nat te gebruiken aangezien hij droog wel heel hard en ruw scrubt. Dat is niet echt een prettig gevoel voor de huid. Wanneer de spons nat is voelt hij net wat zachter aan. Alsnog scrubt en reinigt hij de huid optimaal, alleen dus iets minder ruw.

01a68cbd7153a103ff28c512ef3bc71c16aeb196a3Dit is de andere kant van de handschoen. Deze is niet van Loofah gemaakt, maar wel ideaal om na het gebruik van de Loofah zijde je huid nog even mee te masseren. Deze zijde voelt zacht aan en voelt erg prettig op de huid. Ideaal dus om de huid nog even mee ‘af te nemen’.

01c5f47340c1c6f3b97bf46d70e0bedb8c331ef67dZoals je kunt zien is de handschoen als het ware een grote handschoen. Erg handig voor in bad of voor onder de douch. Ik moet zeggen dat de handschoen prima werkt. Ik heb de handschoen nu zo’n vijf keer gebruikt in combinatie met een douchgel en mijn huid voelt lekker zacht en schoon aan na gebruik. De eerste keer ben ik iets te enthousiast aan de gang gegaan met de Loofah zijde waardoor mijn huid een beetje geïrriteerd raakte. Natuurlijk oefen je altijd enige druk uit op de huid wanneer je hem scrubt, maar het is niet nodig om echt veel druk uit te oefenen. De Loofah spons/handschoen scrubt de huid zonder enige moeite. Ideaal wanneer je niet iedere keer met de tube body scrub aan de slag wilt. De Loofah handschoen/spons is gemakkelijker, sneller en veel goedkoper dan wanneer je iedere keer een nieuwe tube body scrub moet kopen.

Hoelang de Loofah handschoen en spons precies goed blijven hangt af van de manier hoe jij hem schoon maakt. Je houdt Loofah goed door de handschoen of de spons na gebruik steeds goed uit te spoelen met schoon water en daarna te laten drogen. Je kan de Loofah zelfs op 60 graden in de wasmachine wassen. Luffa sponzen gaan op deze manier uiteindelijk veel langer mee dan kunststof sponzen.

Ik kocht de handschoen voor €6,00 bij de Beauty Drogist. Helaas is de Loofah handschoen hier niet meer verkrijgbaar. Een Loofah spons of handschoen is onder andere verkrijgbaar bij de Tuinen of bij een homeopaat. Wil je hem online bestellen dan vind je hier een Loofah spons en hier een soort gelijke Loofah handschoen als de handschoen die ik in deze post laat zien. Een spons of handschoen van Loofah is al verkrijgbaar vanaf  €5,00. Helemaal niet duur dus!

Ken jij de Loofah spons/handschoen? Wat vind jij van het gebruik en het effect van de Loofah spons/handschoen?

Dit is een artikel in het kader van MyStyle
Wat is MyStyle? Een groep jonge mensen die met brutal honesty voor jou duurzame producten test. Van kleding tot gadgets en van eten tot verzorgingsproducten.
We zijn onafhankelijk, waardoor je zeker weet dat het niet een advertentie of marketingtruc is. Alle reviews en nog veel meer vind je op de MyStyle Facebookpagina en via Twitter!

Heeft dit artikel je geholpen?
ja | ja, en ik ga nu vaker letten op duurzaamheid | nee | anders, namelijk | weet niet

Advertenties

2 reacties

Opgeslagen onder Beauty

2 Reacties op “Loofah Handschoen

  1. Pingback: Relaxing Soap-n-Scent | AboutBeautyFashion

  2. Pingback: Vakantie Shoplog | AboutBeautyFashion

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s