DIY Note-/Sketchbook Cover

Voor mijn opleiding heb ik een moleskin nodig. Nu zijn de echte moleskins naar mijn idee nogal prijzig. €16,00 euro minimaal voor zo’n boekje met blanko schets pagina’s… Nee, dat heb ik er niet voor over. Gelukkig kwam ik bij de Flying Tiger een soort gelijk boekje tegen. Deze heeft gewoon blanko pagina’s, alleen dan niet echt schets papier… Na ja, jammer dan. Goed genoeg denk ik zo. Wel vond ik de cover nogal saai. Gewoon helemaal zwart. Tijd voor wat creativiteit!

IMG_0381Dit notitie-/schetsboekje kocht ik bij de Flying Tiger voor €2,00 of €3,00. Super budget dus!

IMG_0382Wat heb je nodig:

  • Schaar
  • Plakplastic
  • Foto plakkertjes of plakband
  • Twee afbeeldingen (bijvoorbeeld collages)
  • Note-/Schetboek

IMG_0383Plak om te beginnen de afbeeldingen met een dubbel plakbandje of met de foto plakkertjes vast op de kaft van je boekje. Knip vervolgens een stuk plakplastic af dat ongeveer twee cm groter is dan het boekje zelf.

IMG_0384Knip de hoekjes. Twee grote hoeken voor de dichte kant van je boekje, en vier kleine strookjes voor de open kant van het boekje. De grootte hiervan ligt aan de grootte van jouw boekje. Kijk hierbij dus gewoon even hoe de hoeken mooi afgedekt worden. De foto’s hieronder laten zien hoe de hoekjes afgeplakt kunnen worden.

IMG_0386
IMG_0385
IMG_0387
IMG_0388
IMG_0389Nu de rest van het boekje nog. Let er op dat je recht begint. Strijk iedere keer het plakplastic goed vast om zo te voorkomen dat er luchtbubbels onder komen. Het zou natuurlijk zonde zijn als het plastic er niet netjes en strak overheen zit. Knip de hoekjes in en vouw het overige plastic naar de binnenkant van het boekje. Bij de rug van het boek knip je voorzichtig een vlakje uit dat net iets breder is dan de rug zelf. Dit om het overige plakplastic gemakkelijk in te kunnen vouwen.

IMG_0390
IMG_0391
IMG_0392Als je al het plakplastic er netjes omheen heb gevouwen ben je klaar. Daar is je eigen gepersonaliseerde cover! Alles bij elkaar kost dit onder de €5,00. En tsja, voor €5,00 heb je geen andere soortgelijke moleskin, en zeker geen gepersonaliseerde.

Heb jij de afgelopen tijd nog leuke DIY’s gemaakt? Zo ja, welke?

Advertenties

2 reacties

Opgeslagen onder DIY

2 Reacties op “DIY Note-/Sketchbook Cover

  1. Heel erg leuk gedaan!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s