10 Foto Make-up tips

Zelf merk ik het ook regelmatig. Dan heb ik mijn best gedaan om een leuke en mooie make-up look te maken, wil ik er een foto van maken en dan komt het op de foto gewoon heel anders uit dan normaal… Lastig is dat. Toen ik gister wat op internet aan het kijken was kwam ik deze 10 handige tips tegen om je make-up perfect over te laten komen op de foto!

1. Gebruike matte kleuren

Matte kleuren hebben geen glitters of shimmers in zich. Wanneer je op de foto gaat reflecteren glitters en shimmers namelijk het licht. Wanneer een camera flitst lijkt het alsof je een vettig gezicht hebt. Dit is natuurlijk niet de bedoeling.

2. Breng je make-up aan in natuurlijk licht

Voor het beste resultaat van je make-up kun je deze het beste in natuurlijk licht aanbrengen. Wanneer je je make-up aanbrengt op een kamer met behulp van een lamp komt een kleur toch altijd net wat anders uit dan jij wilt. Make-up kan zo te licht of juist te heftig overkomen in het echt of op de foto.

3. Gebruik poeder met een gele ondertoon

Poeders met een gele ondertoon zijn beter voor op de foto dan een transparante poeder of een poeder met shimmer er in. Wanneer je namelijk een van deze twee poeders gebruikt wordt licht sneller gereflecteerd. Hierdoor zie je er sneller bleek uit op een foto.

4. Blend je undereye concealer

De meeste van ons proberen donkere kringen onder onze ogen weg te werken met een beetje concealer. Voor dagelijks gebruik is dit prima. Je ziet er dan fris uit. Jammer genoeg werkt dit op foto’s niet altijd even goed. Je kunt beter je undereye concealer goed aanbrengen en nog beter blenden. Hiermee voorkom je dat er fijne lijntjes op de foto te zien zijn.

5. Zwarte eyeliner en mascara

Veel exprets geven het advies om zwarte eyeliner en zwarte mascara te gebruiken. Dit is natuurlijk meer een tip wanneer je normaal bruine of blauwe mascara en/of eyeliner gebruikt. Zwart zorgt namelijk voor een beter contrast op de foto. Dit contrast laten je ogen meer poppen op de foto.

6. Blush

Blush is echt een must voor op een foto. Wanneer je deze namelijk overslaat zal je gezicht er al snel bleek uitzien. Vooral wanneer er een wat sterkere flitser wordt gebruikt is dit het geval. Blush geeft je gezicht meer vorm. Wanneer je geen blush aanbrengt lijkt je gezicht al snel op een blob met oogjes. Let natuurlijk wel op dat je ook weer niet al te veel blush aanbrengt. Begin licht en breng meer aan wanneer nodig.

7. Vergeet je lipstick niet

Vergeet ook vooral je lipstick niet. Wanneer je je lipstick overslaat vallen je lippen al snel te veel weg in vergelijking met de rest van je gezicht. Door je lippen een kleurtje te geven, al is het maar een subtiel roze kleurtje, geef je ze net dat beetje contrast waarmee ze mooi uitkomen op de foto.

8. Vermijd schaduwen

Probeer geen schaduwen te creëren op je gezicht met make-up. Vooral onder je ogen is dit geen goed idee. Probeer ook uit hoe je jouw gezicht naar de camera moet richten om te voorkomen dat er schaduwen verschijnen op je gezicht of onder je kin.

9. Contour met highlighter

Zoals de meeste van ons wel weten kun je highlighter of bronzer gebruiken om je gezicht te vormen. Dit kan bij je jukbeenderen, onder je kin, langs je neus en aan de uiterste zijden van je voorhoofd. Breng een lichtere kleur aan op de plekken waar het licht komt. Bijvoorbeeld net boven je jukbeenderen, op het midden van je voorhoofd en op de bovenkant van je neus.

10. Witte ogen

Om rode ogen te voorkomen kun je gebruik maken van oogdruppels. Ook kun je gebruik maken van lichte oogschaduw bij de binnenste ooghoek om je ogen groter te laten lijken. 

Dit waren de 10 make-up tips om perfect op een foto te staan. Het zijn eigenlijk niet 10 al te moeilijke tips waardoor het voor iedereen mogelijk is om mooi op de foto te staan.

Wat zijn jou foto tips?

Bron: http://makeup.allwomenstalk.com/make-up-tips-to-look-good-in-pictures/

Advertenties

5 reacties

Opgeslagen onder Beauty

5 Reacties op “10 Foto Make-up tips

  1. Handige tips 🙂 Leuke post :p x

    Like

  2. Interessante post, zaten leuke tips in, maar ik neem aan dat dit vooral voor de blanke huid is (gele ondertoon etc.), misschien ook leuk om dat soort dingen uit te zoeken met mensen met een donkerdere huid 😉

    Like

  3. Zeer nuttige en handige tips!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s