Waarom dag-/nachtcrème?

Wanneer je iets hoort of leest over dag- en nachtcrème gaat het er altijd over dat het goed is voor je huid. Maar waarom eigenlijk? Welke voordelen heeft dag- en nachtcrème? Wat doet het met je huid? En wat is het verschil tussen de crèmes?

Eigenlijk gebruik ik zelf niet echt vaak crème. Ik vind het vervelend als er iets plakkerigs op mijn gezicht zit. Ook reageert mijn huid niet altijd even goed op alle beauty producten. Wel ben ik er achter gekomen dat producten die mijn huid horen te hydrateren over het algemeen wel een positieve werking op mijn huid hebben. Daarom ben ik een dag- en nachtcrème van de Kruidvat uit gaan proberen die de huid hydrateerd. Maar voor dat ik jullie mijn ervaring met deze crèmes vertel eerst even het antwoord op de vragen over dag- en nachtcrème.

Werking
Voor het behoud en herstel van uw huid zult u haar moeten beschermen en voeden.
We onderscheiden verschillende soorten dag- en nachtcrèmes, ieder met eigen werking en specifieke eigenschappen en samenstelling:

  • Regenererende crèmes. Deze stimuleren de celproductie.
  • Herstellende en beschermende crèmes. Deze doen wat ze zeggen: ze herstellen en beschermen de huid van, en tegen, schadelijke invloeden zoals UV-straling. De schadelijke UV-straling is de grootste oorzaak van huidveroudering.
  • Anti-rimpelcrèmes. Verminderen en verzachten de rimpels en fijne lijntjes.
  • Combinatiecrèmes. Denk bijvoorbeeld aan een regenererende anti-rimpelcrème of een combinatiecrème voor de jonge huid.

Dagcrème
Voor ieder huidtype zijn er dagcrèmes waarvan de ingrediënten en werkzaamheid afgestemd zijn op de specifieke behoefte van die huid. Een goede dagcrème bevat een UVA/UVB bescherming van minimaal SPF 15. Speciaal voor de oudere huid zijn er crèmes die reageren op drie tekenen van huidveroudering: rimpels, het slapper worden van de huid en verlies van stralende teint. Een dagcrème waaraan bijvoorbeeld extra calcium is toegevoegd helpt de oudere huid om haar substantie en stevigheid weer terug te krijgen.

Nachtcrème
Het biologische ritme van de huid is ’s nachts anders dan overdag. De huid kan zich dan ook ’s nachts sneller herstellen. Daarom zijn nachtcrèmes voedend, herstellend en vooral hydraterend (vochtinbrengend). Natuurlijk zijn er ook hydraterende dagcrèmes, maar het verschil tussen de dag- en nachtcrème zit in de ingrediënten, samenstelling en werking. Die is bij een nachtcrème net even anders. Zo bevat een nachtcrème bijvoorbeeld geen UV-filter en is vaak iets romiger of vetter. Ook geur en aroma zijn meestal anders.
Smeer een nachtcrème niet te dik op. De huid is ’s nachts warmer dan normaal en is daarom niet in staat om een dikke laag crème op te nemen.

Het verschil tussen dag- en nachtcrème
Dagcrèmes zijn bedoeld als bescherming tegen de invloeden van buitenaf (bijvoorbeeld UV-straling, de grootste oorzaak van huidveroudering).
Nachtcrèmes verzorgen, voeden en herstellen de huid.

Over de crèmes van de Kruidvat. De verpakking ziet er simpel maar toch leuk uit. Je kunt duidelijk zien dat de crème een hydraterende crème is. Het verschil tussen de verpakking van de dag- en nachtcrème is dat bij de dagcrème gebruik is gemaakt van een witte dop en witte letters en bij de nachtcrème is de dop donker blauw (nacht?) en ook de letter zijn donker blauw.

Beide crèmes ruiken lekker fris. Ook wanneer je ze op je gezicht aanbrengt voelen ze een beetje verkoelend en dus fris aan. De crème plakt niet en trekt lekker snel in. De eerste paar dagen kreeg ik door het gebruik van de crème wel wat onzuiverheden. Na ongeveer 4 dagen begonnen deze weg te trekken en had ik hier geen last meer van bij het gebruik van de crèmes. De nachtcrème is zoals meestal wat dikker als de dagcrème. De crème maakt je huid lekker zacht en soepel. Ook zijn droge velletjes verdwenen. Ik ben dus zeker enthousiast over deze crèmes. Nog een leuk plus puntje aan deze crèmes is dat ze maar €3,99 per potje kosten.

Gebruik jij dag- en/of nachtcrème? Welke is jou favoriet?

Bron: http://www.plusonline.nl/beauty/artikelen/artikel/1022/dagen-nachtcreme-een-verschil-van-dag-en-nacht

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Beauty

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s