Foundation vs. poeder

Veel vrouwen en meiden maken dagelijks gebruik van foundation of een poeder. Het laat je huid er mooi, verzorgd en gezond uit zien en al je oneffenheden zijn verdwenen wanneer je de foundation of poeder op een goede manier aanbrengt. Maar wat is nou eigenlijk het verschil? Waarom foundation of juist poeder? En waarom afpoederen?

Poeder is droog, zacht en luchtig. Wanneer je deze aanbrengt op je huid ligt deze meer ‘op’ je huid.  Foundation daarentegen is vloeibaar, dikker, smeerbaar en bedekt echt je hele huid. Ook maakt foundation je huid zachter. Het is als het ware een soort van crème. Dit is een kleine extra aan foundation. Foundation breng je over je hele gezicht aan. Deze maakt je huid mooi egaal van kleur. Poeder gebruik je na het aanbrengen van de foundation. Op deze manier zorg je er voor dat je foundation in de loop van de dag niet gaan glijden over je gezicht. Ook zorgt poeder er voor dat je huid er matte uit gaat zien. Foundation kan namelijk een glans op je gezicht achterlaten.

 

Bij foundation heb je nog twee kleine verschillen. Je hebt een foundation met een gele maar ook met een roze ondertoon. Over het algemeen staat een foundation met een gele ondertoon beter bij mensen. Dus weet je niet of je een roze of gele ondertoon nodig hebt in je foundation? Ga voor de gele ondertoon deze is over het algemeen goed.

Naast poeder en foundation heb je ook nog compact poeder. Dit is in tegenstelling tot gewone poeders een hele dekkende poeder. Normale poeders hebben meer een transparante kleur en zijn dus niet echt zichtbaar op de huid. Compact poeder werkt dus eigenlijk het zelfde als een foundation. Dekkend en egaal makend. Compact poeder is handig voor het bijwerken van je foundation. Je kunt deze natuurlijk ook gewoon ’s ochtends gebruiken maar de meeste vrouwen gebruiken ’s ochtends foundation en een poeder, en door de dag heen een compact poeder voor het bijwerken. 

Nog even op een rijtje:
Foundation: Foundation maakt je huid egaal van kleur en is erg dekkend.
Poeder: Poeder gebruik je om er voor te zorgen dat je foundation niet over je gezicht gaat glijden in de loop van de dag. Ook helpt poeder tegen de glans.
Compact poeder: Compact poeder is een zeer dekkende poeder. Deze is handig om je foundation door de dag heen bij te werken.

Wat gebruik jij? Foundation, poeder of compact poeder?

Advertenties

7 reacties

Opgeslagen onder Beauty

7 Reacties op “Foundation vs. poeder

 1. Ik gebruik vooral fond de teint maar ik moet dringend eens investeren in een compact powder!

  Like

 2. glasmetwater

  beide 🙂

  Like

 3. Leuk artikel! Ik gebruik beide, in de winter meestal foundation, in de zomer poeder en dan af en toe bijwerken 🙂
  Liefs,
  xx

  Like

  • dankjewel:D! Poeder werkt in de zomer ook beter bij mij. Dan gaat et er minder snel af:) maar gebruik bijna nooit poeder of foundation vanwege mijn huid… Anders zit ik paar dagen er na helemaal onder de rode plekjes enzo…

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s