DIY gezonde gezichtsmaskers

Veel meisjes en vr0uwen vinden het fijn om eens in de zoveel tijd een gezichtsmasker te gebruiken. Een gezichtsmasker verwijderd onzuiverheden, maakt de huid lekker zacht en zorgt er voor dat je huid weer straalt. Nu kun je natuurlijk gewoon gezichtsmaskers kopen maar wat is er nou leuker als ze zelf maken? Hier een aantal simpele en standaard gezichtsmaskers die zelf te maken zijn. Alle gezichtsmaskers bestaan uit natuurlijke ingredienten en kunnen dus vrijwel nauwelijks tot geen irritatie veroorzaken op je huid.

Het masker wat de meeste meiden wel kennen is het honing yoghurt masker. Dit masker is geschikt voor alle huidtypes. Wat je nodig hebt voor dit masker? Één eetlepel honing en één eetlepel yoghurt. Zorg er voor dat je niet al te dunne yoghurt hebt want anders druipt het gezichtsmasker bij gebruik zo van je gezicht af. Het enige wat je hoef te doen is deze twee ingredienten te mengen en dan is het klaar voor gebruik. Het resultaat? Een lekker zacht en stralend huidje op je wangen en de rest van je gezicht.

Het tweede masker is geschikt voor de normale huid. Het masker bestaat uit één perzik, één eetlepel honing en één eetlepel havermeel. Om de perzik te kunnen gebruiken moet je deze eerst koken. Hierdoor wordt de perzik zacht en kun je deze pureren. Dit hoeft niet met een blenden of wat voor een ander keuken apparaat dan ook. Gewoon een vork is goed genoeg om de perzik om te toveren in puree. Ook hier mix je de ingredienten gewoon weer goed door elkaar totdat er een lekker goedje ontstaat. Breng het goedje aan op je gezicht en laat je zachte en verzorgde huidje maar te voorschijn komen!

Het derde masker is voor de droge huid. Voor dit masker heb je maar twee dingen nodig. Een halve advocado en 2 à 3 eetlepels honing. Ook hier mag je weer lekker gaan pureren! De advocado moet namelijk geprakt worden tot dat het een zacht goedje is geworden. Voeg hier de honing aan toe, even goed mixen en daar is je voedende vocht in brengende gezichtsmaskertje. De rest wat je met het masker moet doen spreekt voor zich!

Het vierde masker is voor de onzuivere huidjes onder ons. Voor dit masker heb je de grootste hoeveelheid van de ingredienten nodig namelijk twee tot drie grote wortels en twee en halve eetlepel honing. De wortels kun je zacht maken door ze te koken. Na ze gekookt te hebben kun je ze pureren tot een goedje. Bij dit goedje voeg je de twee en halve eetlepel honing, even goed mixen en je maskertje is klaar. Pas hierbij wel op dat je de wortel eerst goed moet laten afkoelen voordat je deze aanbrengt op je gezicht. Anders is het natuurlijk veel te warm!

Het laatste masker is een masker voor de vette huid. Voor ieder huidtype dus één masker. Dit masker bestaat uit één banaan, één eetlepel honing en één sinaasappel. Prak de banaan en voeg de honing er aan toe. Mix deze twee goed door elkaar. Voeg als laatste nog een paar druppels sap van de sinaasappel toe aan het goedje en ook deze mix je er weer doorheen. Breng het masker lekker aan op je gezicht en laat deze even in trekken. Je huid ziet er na het gebruik van dit masker minder vet en dus glanzend uit!

Dit zijn een aantal standaard gezichtsmaskers die je zelf kunt maken. Voor alle gezichtsmaskers geldt: Breng ze aan en laat ze ongeveer gedurende 15 minuten zitten. Alle maskers kun je verwijderen doormiddel van lauw water. Alleen het masker voor de onzuivere huid kun je het beste verwijderen met koud water. Je huid wordt dan namelijk gelijk lekker gekoeld en bij een onzuivere en vaak ook onrustige huid kan werkt dit vaak kalmerend.

Maak jij zelf wel eens gezichtsmaskers? Zo ja, waar bestaan jou favoriete masker uit?

 

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder DIY

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s