Wallen… Wat nu?

Wallen, tsja veel mensen en dus ook meiden hebben er wel eens last van. Maar hoe ontstaan wallen nou eigenlijk? Hoe kun je ze voorkomen? En als je ze dan toch hebt… Hoe werk je ze weg?

Wallen kunnen ontstaan door twee verschillende oorzaken.  De eerste oorzaak is door een vetophoping. Dit is erfelijk bepaald. Bij deze oorzaak van wallen hangt de huid onder je ogen losser. Aan dit soort wallen kun je helaas niks doen tenzij je een chirurgische ingreep laat doen natuurlijk. Wel kun je deze wallen minder zichtbaar maken door ze te camoufleren. De andere oorzaak van wallen waar iedereen last van kan hebben komt door vocht. Dit vocht hoopt zich op onder je ogen door een verstoring van de vochtcirculatie. Deze verstoring komt meestal door stress, vermoeidheid, een onderbroken nacht zonder diepe slaap of slechte voeding.

Er zijn drie manieren om wallen te voorkomen. Drink veel water en maak er een gewoonte van om wanneer je opstaat meteen een groot glas lauw water te drinken. (Lijk mij nou niet bepaald lekker haha) De tweede manier is voldoende slaap. Drink hierbij niet te veel koffie of alcohol. De derde manier is gezond eten. Kies hierbij vooral voedsel dat rijk is aan kalium. Kalium regelt de vochthuishouding van je lichaam en hierdoor blijft er dus geen vocht achter bij je ogen.

Wanneer je de wallen toch niet hebt kunnen voorkomen en je dus toch wakker wordt met van die mooie kussens onder je ogen kun je ook nog proberen ze weg te werken. Ook hier zijn weer verschillende manieren voor.

– Je kunt ijsblokjes gebruiken. Door te koelen ontzwellen je wallen.
– Je kunt lauwwarme kamilletheezakjes op je ogen laten liggen gedurende 10 minuten.
– Ook zou je drie druppels citroensap met één teelepel melk kunnen mengen. Doop vervolgens twee watjes hierin. Leg deze watjes 15 minuten op je ogen.
– Ook komkommer helpt tegen wallen. Leg twee dikke plakken komkommer 30 minuten in de koelkast. Leg ze daarna 5 minuten op je ogen en laat het lekker intrekken.
– Wanneer je geen melk, citroen of komkommer in huis hebt is masseren ook een goede oplossing. Masseren helpt de afvalstoffen onder je ogen af te voeren. Hierdoor gaat het vocht onder je ogen dus weg. Gebruik voor het masseren je ringvingers. Hiermee gebruik je minder kracht. Plaats je ringvingers van beide handen aan de binnenkant onder je ogen. Druk drie tellen en laat dan weer los. Werk zo de hele onderkant van je ogen af. Verplaats hierbij steeds je vingertoppen een halve centimeter.
– Natuurlijk zijn er ook nog producten die helpen bij ontzwellen. Deze kun je ook gebruiken om je wallen te verminderen.
– Als je alles al hebt geprobeerd of een keer minder tijd hebt kun je natuurlijk ook er voor kiezen om je wallen te camoufleren met een speciale concealer voor oogcontouren. Kies hierbij wel een kleur die een tint lichter is dan je natuurlijke huidskleur omdat je wallen natuurlijk donkerder zijn!

Heb jij vaak last van wallen? Ken jij misschien nog andere tips tegen wallen?

Advertenties

4 reacties

Opgeslagen onder Beauty

4 Reacties op “Wallen… Wat nu?

 1. Ik heb *houdt hout vast* zelden wallen. En als ik er heb dan heb ik van Roc zo een stick anti wallen :p

  Like

 2. Ik heb nooit hangwallen, wel blauwe wallen, slaapgebrek. :”’) Ik moet dat echt leren weg te werken, niet dat het erg is, jawel, maar ik krijg het nooit voor elkaar.

  Like

  • heb ergens gelezen dat geelkleurige ogenschaduw nog wel eens wilt werken… Als je dit over de wallen aanbrengt en vervolgens je concealer en foundation enzo… Ik heb geeeen idee of het waar is! Heb zelf eigenlijk nooit last van wallen namelijk…

   Like

 3. Pingback: Maybelline VS essence : concealer |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s