DIY Lip scrub

Ookal gebruik ik het over het algemeen niet, toch vond ik het een leuke DIY! Ook sluit het aan op de post van afgelopen week over scrubben.  Het maken van jouw eigen lipscrub. Een lipscrub zorgt er voor dat de droge velletjes van je lippen afgaan. Je lippen worden dus zachter, wat roder en daardoor voller. Door het scrubben van je lippen stimuleer je de doorbloeding van je lippen en daardoor worden deze dus wat roder van kleur en ook wat voller. Scrub je lippen maximaal één keer per week! De huid van je lippen is namelijk erg dun en kan dus niet super goed tegen de ruwheid van het scrubben!

Wat heb je nodig voor deze Do It Yourself?

– Een lipbalsem (Neem een lipbalsem die jij lekker en fijn vindt)
– Suiker (Dit is de scrub)
– Olijfolie
– Een bakje om in te mixen
– Een klein doosje om de uiteindelijke lipscrub in te doen (Bijvoorbeeld een klein reispotje. Deze zijn gewoon bij de Etos, DA en Kruidvat te krijgen)
– Een lepel

Om te beginnen doe je ongeveer een derde van je lipbalsem in het bakje waarin je alles gaat mixen. Dit is iets wat ik heel moeilijk vind omdat ik het altijd super zonde vind van de lipbalsem. Misschien zou je om deze rede ook een niet al te dure lipbalsem kunnen gebruiken.

Voeg bij deze lipbalsem één toetjeslepeltje met olijfolie. Mix dit alvast een beetje. Doe daarna wat suiker er bij in het bakje. De hoeveelheid suiker hangt af van hoe grof jij de scrub wilt hebben. Mix dit goed met elkaar. Dit gaat niet gelijk super makkelijk. Goed mixen dus. Wanneer je de lipscrub te dik vindt kun je nog een beetje olijfolie toevoegen in het bakje. Ook kun je daarna nog wat suiker er bij doen om er voor te zorgen dat het nog wat meer scrubt. Zorg er voor dat je alles goed mixed zodat het als het ware een soort papje wordt.

Doe als laatste het hele goedje in het kleine doosje. Bewaar de lipscrub niet langer dan één maand omdat er natuurlijk olijfolie in zit. Ook kun je er door aan te ruiken achter komen of de lipscrub wel of niet goed blijft. Ook zou je de lipscrub in de koelkast kunnen bewaren. Dit is niet echt nodig maar het zou misschien voor een langere houdbaarheid van je lipscrub kunnen zorgen. Het beste is gewoon dat je er even aan ruikt voordat je de scrub gebruikt. Je neus verteld je dan wel of het goedje nog goed is of niet!

Dit is de eerste ‘Do It Yourself’ die ik op mijn blogplaats. Ik hoop dat jullie het leuk vinden! Er zullen er zeker nog meer volgen.

Ga jij zo’n eigen lipscrub maken? En wat vond je van deze eerste DIY?

Advertenties

2 reacties

Opgeslagen onder DIY

2 Reacties op “DIY Lip scrub

  1. Heel leuke DIY maar mijn tandenborstel doet het zelfde en bewaart iets langer 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s