Newspaper nails

Op youtube zag ik verschillende filmpjes genaamd ‘newspaper nails’. Kortom krant op je nagels. Nou ja, het werkt iets anders dan dat ik dacht. Ze hebben natuurlijk niet echt stukjes krant op hun nagels gemaakt. Door middel van alcohol kun je de tekst laten overdrukken op je nagels. Na een aantal filmpjes bekeken te hebben ben ik zelf aan de slag gegaan. Hieronder kun je lezen hoe je het stap voor stap zelf kunt doen!

Om te beginnen heb je een aantal dingen nodig. Een basecoat, alcohol (te koop bij de drogist), een krant, een bakje en eventueel een gekleurde nagellak.

 Hierboven zie je de spullen bij elkaar die ik heb gebruikt.

Zoals je hierboven ziet heb ik als eerst een basecoat aangebracht op mijn nagels. Deze keer heb ik verder geen andere kleur nagellak aangebracht. Dit kan natuurlijk wel. Voor een goed resultaat kun je het beste gebruik maken van een lichte kleur nagellak (lichtroze, lichtgrijs enz). Gebruik onder een gekleurde nagellak altijd een basecoat om verkleuring van je nagels te voorkomen. Zorg er voor dat voor je verder gaat met het maken van je newspaper nails de basecoat/nagellak goed opgedroogd is!

   

Giet wat van de alcohol in een bakje en leg geknipte stukjes krant in de alcohol. Zorg ervoor dat de stukjes krant echt helemaal ondergedompeld zijn in de alcohol. Het is niet noodzakelijk om gebruik te maken van alcohol. Je kunt in plaats van alcohol ook gebruik maken van water, hierdoor worden de lettertjes wel iets minder duidelijk zichtbaar op je nagels.


Pak een stukje krant uit de alcohol en druk die op je nagel. Ik heb op de foto hierboven het stukje krant alleen op het randje gedrukt. Je kunt het natuurlijk ook over de gehele nagel leggen. Het ligt er dus aan op welk gedeelte van je nagel je de lettertjes wilt. Wanneer je het stukje krant op je nagel hebt gelegd op de plaats waar je de lettertjes wilt druk je deze aan. Let op dat je het stukje krant niet verschuift, hierdoor worden de lettertjes namelijk al snel onduidelijk. Druk het stukje ongeveer 10 seconde op je nagel en haal hem er dan voorzichtig af.


  

Hierboven zie je het resultaat. Zoals je kunt zien is het erg belangrijk dat je er voor zorgt dat je het stukje krant niet beweegt wanneer je het op je nagel drukt. De tekst word echt al heel snel onduidelijk. Voor een extra mooi resultaat kun je als laatst nog een topcoat aan te brengen op je nagels. Hierdoor blijven de lettertjes ook beter zitten op je nagels. (Klik op de afbeelding voor een grotere versie)

Heb jij dit al wel eens geprobeerd? Of weet jij misschien nog leuke ideetjes? Laat het me weten in een reactie!

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Nails

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s